Horndals IF

Referat: Avesta AIK U - Horndals IF

Avesta AIK U - Horndals IF 2-4 (1-2)

Äntligen kom den första 3-poängaren! Den har vi verkligen förtjänat efter alla dessa matcher där vi inte haft det riktiga flytet med oss.

Ingen jättematch från vårt håll, men vinner ändå rättvist, då vi var det bättre laget sett till 90 minuter!

Börjar lite trevande vilket gjorde att Avesta kunde ta ledningen redan efter 8 minuters spel.
Skönt att Johan Eklind fem minuter senare kunde kvittera till 1-1 direkt på hörna... ;o)
1-2 kommer på ett snyggt anfall där Taher Saleh får en djupledsboll på vänsterkanten och passar snett in till framrusande Linus Engberg som resolut trycker in bollen i mål! Snyggt!
Vi tar efterhand över spelet mer och mer! Enda farligheterna Avesta har i första halvlek är egentligen när de söker en och samma spelare som visserligen är väldigt stark och snabb, men blir lite för ensam i övrigt. Vår backlinje gör det bra med understöd och täckning.

I andra halvlek ser det än bättre ut för oss rent spelmässigt utan att vi för den delen glänser. Vi går ifrån till 1-3 genom Taher Saleh efter en genomskärare av Mattias Änstgård. När Taher Saleh sedan gör 1-4 ser det väldigt bra ut! Det målet gjordes i friläge efter att Johan Albertsson nickat fram bollen till honom.

Med 10 minuter kvar reducerar AAIK till 2-4 på en fint slagen frispark, så då gällde det att vara på tårna igen.
Blev dock inte riktigt farligt emot oss på slutet.
Vi kostade däremot på oss att missa en straff, samt returen på den i slutminuterna.

Sammanfattningsvis gjorde vi en bättre match rent försvarmässigt över hela planen. Lite mer på tårna i alla situationer.

Beröm till de unga spelarna Tony Nilsson och Gustav Persson i försvaret, Linus Engberg för sitt slit på topp samt för Albin Sjöströms inhopp på mittfältet i andra halvlek.
Taher Saleh visar återigen sina offensiva kvaliteter. Är det månne skytteligavinnaren i division 6? Mkt tyder på det i nuläget iallafall... ;o)
Simon Jansson i mål ska också ha ett omnämnande då han axlar Nisses frånvaro med den äran. Simon är ju som bekant egentligen utespelare. Lugn och stabil i målet idag. Bra Simon!

Nu laddar vi för nästa 3-poängare, mot Vika på söndag!